Разсадник Телопеа - екзотични растения и семена - начало

Разсадник Телопеа - екзотични растения и семена
Faucaria tuberculosa
Семейство: Aizoaceae
Латинско наименование:

Faucaria tuberculosa


Популярно наименование: Фаукария туберкулоза

Добави в любими Добави в кошницата

Понякога наричат растенията от рода Фаукария "Тигрови челюсти" поради приликата на младите листа с разтваряща се животинска паст.
Видовото название "туберкулоза" идва от пъпковидните израстъци с бял връх по листата, които при различните растения са с различна гъстота и форма.

Листата на Фаукария туберкулоза са разположени по двойки, срещуположно, в розетки. Те са месести, в сечение с триъгълна до ромбоидна форма, с назъбени ръбове. Цветът им се променя от светло зелен към червеникав при излагане на силно слънце.

Цветовете са много големи в сравнение с размерите на растението, предимно жълти, понякога примесено с оранжево-червено. Често цвета се променя от чисто, ярко жълто към оранжево-червено преди увяхването на цвета. Цветовете се отварят преди обяд и се затварят привечер. В много мрачни дни не се отварят.

Фаукария туберкулоза расте като килим на туфи и не надминава 15 см. на височина. Обича много слънце по възможност на открито през лятото.

Презимуването става на хладно при температури между 10 и 17 градуса с много с колкото се може повече слънце, т.к. това е именно естествения период на растеж и цъфтеж. При липса на условия (достатъчно светлина) през зимата е възможно режимът на растенията от този вид да бъде обърнат така че сезона на растеж да е през пролетта/есента с две почивки - през най-горещото лято и през зимата.

Субстратът за Фаукария туберкулоза трябва да е с малко органична материя и перфектен дренаж. Поливането - умерено през периода на растеж и никакво през периода на покой.

Тази страница е за закупуване на семена от Фаукария туберкулоза. Проверете дали има готови растения като кликнете тук.

Още снимки на моите растения можете да видите в галерията.

Фаукария туберкулоза Фаукария туберкулоза Фаукария туберкулоза Фаукария туберкулоза Фаукария туберкулоза
 

Купи семена Faucaria tuberculosa

Продукт (опаковка):10 бр. семена (кат. № 414)
Произход:собствено производство
Цена:2.50 лв.
Количество: бр.
 

Фаукария туберкулоза - кратки факти:

Студоустойчивост: студоустойчиви от -6.6℃ до -1.1℃ (зона 9 по USDA)
Достига размер: 15 см.
Вечнозелено: да
Светлина: ярко слънце
Влага: умерена
Период на цъфтеж: пролет,есен,зима
Категория: многогодишни, семена, сукуленти