Faucaria subintegra
Семейство: Aizoaceae
Латинско наименование:

Faucaria subintegra


Популярно наименование: Фаукария субинтегра, Тигрови челюсти

Добави в любими Добави в кошницата

Понякога наричат растенията от рода Фаукария "Тигрови челюсти" поради приликата на младите листа с разтваряща се животинска паст.

Листата на Фаукария субинтегра са разположени по двойки, срещуположно, в розетки. Те са месести, в сечение с триъгълна до ромбоидна форма, с назъбени ръбове. Цветът им се променя от светло зелен към червеникав при излагане на силно слънце.

Цветовете са много големи в сравнение с размерите на растението, предимно жълти, понякога примесено с оранжево-червено. Често цвета се променя от чисто, ярко жълто към оранжево-червено преди увяхването на цвета. Цветовете се отварят преди обяд и се затварят привечер. В много мрачни дни не се отварят.

Фаукария субинтегра расте като килим на туфи и не надминава 15 см. на височина. Обича много слънце по възможност на открито през лятото.

Презимуването става на хладно при температури между 10 и 17 градуса с много с колкото се може повече слънце, т.к. това е именно естествения период на растеж и цъфтеж. При липса на условия (достатъчно светлина) през зимата е възможно режимът на растенията от този вид да бъде обърнат така че сезона на растеж да е през пролетта/есента с две почивки - през най-горещото лято и през зимата.

Субстратът за Фаукария субинтегра трябва да е с малко органична материя и перфектен дренаж. Поливането - умерено през периода на растеж и никакво през периода на покой.

Тази страница е за закупуване на семена от Фаукария субинтегра. Проверете дали има готови растения като кликнете тук.

Галерия със снимки на Фаукария субинтегра

Фаукария субинтегра
Фаукария субинтегра
Фаукария субинтегра
Фаукария субинтегра
Фаукария субинтегра
 

Купи семена Faucaria subintegra

Продукт (опаковка):10 бр. семена (кат. № 413)
Произход:собствено производство
Цена:2.50 лв.
Количество: бр.
 

Фаукария субинтегра - кратки факти:

Студоустойчивост: студоустойчиви от -6.6℃ до -1.1℃ (зона 9 по USDA)
Достига размер: до 15 см.
Вечнозелено: да
Светлина: ярко слънце,полусянка
Влага: умерена
Период на цъфтеж: пролет,есен,зима
Категория: многогодишни, семена, сукуленти