Разсадник Телопеа - начало

разсадник Телопеа

Разсадник Телопеа - екзотични растения и семена

Tibouchina urvilleana
Семейство: Melastomataceae
Латинско наименование:

Tibouchina urvilleana


Популярно наименование: Тибухина урвилеана, Princess flower

Добави в любими Изчерпано

От всички цъфтящи декоративни растения, които съм отглеждал до сега, това е един от най-любимите ми видове! В периода на цъфтеж огромните наситено синьо-виолетови цветове с диаметър 7-10 см. изглеждат повече на брой от покритите с мек кадифен мъх тъмно зелени листа. Отделните цветове се задъжат само за няколко дни, но нови и нови се раждат по върховете на клонките от средата на лятото до Коледа.

Растежът е бърз - около 90 см. на сезон. Тибухина урвилеана реагира добре на подрязване и лесно може да се поддържа в желания размер и форма. Може да бъде оформена като малко дръвче с единично стъбло или като храст.

Тибухина урвилеана произхожда от Бразилия. Въпреки това личните ми наблюдения показват, че запазва листата и цветовете си дори при краткотрайно излагане на отрицателни температури до около -1,-2℃ и частично замръзнал субстрат. Това е само за кратко, иначе презимуването трябва да става при положителни температури, за предпочитане на светло, слънчево място, въпреки че е възможно и в мазе, което не замръзва.

Още снимки на моите растения можете да видите в галерията.

Тибухина урвилеана Тибухина урвилеана Тибухина урвилеана Тибухина урвилеана Тибухина урвилеана Тибухина урвилеана Тибухина урвилеана Тибухина урвилеана Тибухина урвилеана Тибухина урвилеана Тибухина урвилеана Тибухина урвилеана Тибухина урвилеана Тибухина урвилеана Тибухина урвилеана Тибухина урвилеана Тибухина урвилеана Тибухина урвилеана Тибухина урвилеана Тибухина урвилеана Тибухина урвилеана Тибухина урвилеана
 

Купи растение Tibouchina urvilleana

Продукт (опаковка):1 бр. растение (кат. № 1230)
Размер:в 0.5 л. саксия
Особености:възрастно растение
Произход:собствено производство, вегетативно
Цена:15.00 лв.
Не е налично
 

Тибухина урвилеана - кратки факти:

Студоустойчивост: топлолюбиви, над 4.4℃ (зона 11 по USDA)
Достига размер: 0.9 - 2.5 м според размера на саксията
Вечнозелено: да
Светлина: ярко слънце,полусянка
Влага: умерена
Период на цъфтеж: лято,есен,зима
Категория: вкоренени растения, колекционерска серия, многогодишни, храсти