Разсадник Телопеа - начало

разсадник Телопеа

Разсадник Телопеа - екзотични растения и семена

Clematis orientalis
Семейство: Ranunculaceae
Латинско наименование:

Clematis orientalis


Популярно наименование: Източен клематис, клематис ориенталис

Добави в любими Изчерпано

Clematis orientalis е листопадно пълзящо растение или храст. Множеството стебла могат да достигнат 8 метра на дължина и до 7 см. на дебелина. Стеблата са покрити с нацепена по дължина сиво-кафява кора. Вътрешната кора е зелена. Пълзящите стебла се захващат за скали или други растения докато растат. Корените са слаби и гъвкави и тънки, кафяви или оранжево-кафяви. Листата са със сиво-зелен цвят, с дължина от 1 до 5 сантиметра.
Цветовете са с деликатен аромат и красив оранжево-жълт цвят. Цъфтежът е между август и октомври. Често на растението има както цветове, така и плодове. Цветовете на Clematis orientalis се опрашват от пчели и мухи. РСемената се разпространяват от вятъра, но самозасаждането е слабо.
Растежът на Clematis orientalis е бърз, поне метър на година от издънки или съществуващи стебла. За декоративно засаждане се препоръчва използването на засадени семеначета. Те се засаждат навън през пролетта, след като опасността от слани премине. Подрязването на Clematis orientalis става през пролетта.

Clematis orientalis се използва като декоративно растение. Предпочитеа пълно слънчево изложение, със засенчени корени и основа или частична сянка. Нуждае се от плодородна, добре дренирана почва. При мен в София зимува без проблем и без защита както в земята така и в саксия.

Още снимки на моите растения можете да видите в галерията.

Източен клематис
 

Купи растение Clematis orientalis

Продукт (опаковка):1 бр. растение (кат. № 310)
Размер:в 0.5 л. саксия
Особености:възрастно растение
Произход:собствено производство, генеративно
Цена:5.00 лв.
Не е налично
 

Източен клематис - кратки факти:

Студоустойчивост: студоустойчиви от -23.3℃ до -17.8℃ (зона 6 по USDA)
Достига размер: 6 м.
Вечнозелено: не
Светлина: ярко слънце,полусянка
Влага: умерена
Период на цъфтеж: есен
Категория: вкоренени растения, многогодишни, увивни, храсти