Разсадник Телопеа - екзотични растения и семена - начало

Разсадник Телопеа - екзотични растения и семена
Cortaderia selloana
Семейство: Poaceae
Латинско наименование:

Cortaderia selloana 'Rosea'


Популярно наименование: Розова пампаска трева, кортадерия селоана 'розова' ('Розея')

Добави в любими Добави в кошницата

Кортадерия селоана, наричана още Пампаска трева е висока трева произхождаща от южните части на Южна Америка. Впечатляващите и величествени цветоноси привличат погледа неизменно. Предлаганите семена и растения с от една от най-едрите разновидности достъпни в момента и са подходящи за средно големи и големи градини. Кортадерията формира големи плътни туфи от жилави плоски и тесни листа. Съцветията са с копринено пурпурен до розов цвят и могат да се използват за украса и сушени. Стеблото на самия цветонос е здраво, светло зелено и достига от 1.80 до 3.60 м. височина а съцветията са огромни. Тази декоративна трева цъфти от началото до края на лятото в зависимост от конкретния микро климат, цъфтежът е продължителен. Оставени да узреят на растенето съцветията добиват златист оттенък със застудяването на времето.
През първия сезон от засяването на семената е добре Кортадерията да бъде предпазена от силни студове, освен ако не сте засадили семената рано на пролет, в който случай младите треви ще са достатъчно големи, за да презимуват успешно и навън.
Изисква минимални грижи. Обича много слънце и добре дренирана почва с постоянна влажност. Не режете листната маса през есента, а през пролетта, така старите листа служат като естествена защита срещу студа. Издържа без проблем до -20℃, дори в комбинация със силен вятър стига почвата да не е подгизнала. Бъдете много внимателни при допира с листата на Кортадерията и носете ръкавици, защото порязванията са доста болезнени.
Кортадерията започва да цъфти две - три години след засяването на семената и е дълготрайно, многогодишно растение.

Тази страница е за закупуване на семена от Розова пампаска трева. Проверете дали има готови растения като кликнете тук.

Розова пампаска трева Розова пампаска трева
 

Купи семена Cortaderia selloana 'Rosea'

Продукт (опаковка):60 бр. семена (кат. № 19)
Цена:3.00 лв.
Количество: бр.
 

Розова пампаска трева - кратки факти:

Студоустойчивост: студоустойчиви от -23.3℃ до -17.8℃ (зона 6 по USDA)
Достига размер: 3 м.
Вечнозелено: не
Светлина: ярко слънце
Влага: умерена
Период на цъфтеж: лято
Категория: декоративни треви, многогодишни, семена