Разсадник Телопеа - начало

разсадник Телопеа

Разсадник Телопеа - екзотични растения и семена

Delonix regia
Семейство: Fabaceae
Латинско наименование:

Delonix regia


Популярно наименование: Делоникс регия, кралски делоникс, огнено дърво

Добави в любими Добави в кошницата

Делоникс регия, наричано още "Огнено дърво" е смятано за едно от най-красивите цъфтящи дървета в света. Има гладка сиво-кафява кора, понякога леко напукана, с много петънца и точки. Короната е чадъровидна, широка, с много дълги, почти хоризонтални клони. Диаметърът ѝ е по-голям от височината на дървото. Клоните са здрави, зеленикави и леко мъхести докато са млади, а после стават кафяви. Корените са плитки. Листенцата са много фини, перести, подобни на албицията. Съцветията са 15-30 см. дълги, разположени странично по краищата на клоните и носещи впечатляващите огромни огненочервени цветове. Цветовете са 5-15 см. в диаметър всеки.
Делоникс регия произхожда от Мадагаскар, но заради красотата си се отглежда в много от топлите тропически региони на света. У нас трябва да се отглежда в голяма саксия (45+ литра) и да се прибира през зимата още преди първите студове. Иска много светлина, за да расте с добра форма и да цъфти обилно. Субстратът трябва да е песъчлив и добре дрениран.
Започва да цъфти от четвъртата си година след поникването от семка. Цъфтежът започва с първите листа напролет и продължава няколко месеца.
Кълняемостта на семената е висока, а семеначетата растат много бързо. Внимателно подрязване може да е необходимо за постигане на добра форма на короната, особено при отглеждане в саксия.

Тази страница е за закупуване на семена от Делоникс регия. Проверете дали има готови растения като кликнете тук.

Делоникс регия Делоникс регия Делоникс регия Делоникс регия Делоникс регия
 

Купи семена Delonix regia

Продукт (опаковка):5 бр. семена (кат. № 106)
Цена:5.00 лв.
Количество: бр.
 

Делоникс регия - кратки факти:

Студоустойчивост: топлолюбиви, над 4.4℃ (зона 11 по USDA)
Достига размер: 9 - 15 м.
Вечнозелено: да
Светлина: ярко слънце
Влага: умерена,сухолюбиво
Категория: дървета, многогодишни, семена
Семена в грам: 2.4