Разсадник Телопеа - начало

разсадник Телопеа

Екзотични растения, семена и препарати

Myriophyllum brasiliense
Семейство: Haloragaceae
Латинско наименование:

Myriophyllum brasiliense


Популярно наименование: Червеностеблен мириофилум, Мириофилум бразилиензe, Myriophyllum brasiliensе / brasiliensis, Myriophyllum cf. aquaticum "Red Stem"

Добави в любими Добави в кошницата

Това е вид мириофилум, който принадлежи към групата акватикум, но се отличава от обикновения Мириофилум акватикум, който е привнесен от Южна Америка в САЩ и Европа.
Най-ярките отличителни черти на този вид са червеното стъбло, многото и красиви, зелени с лек синкав оттенък надводни листа и по-малкия брой сегменти на подводните листа.
Подводните листа са фини, нежни, наподобяващи гребен. Надводните са по-плътни и по-компактни. Върховете на стъблата се издигат над водата и образуват красива горичка, а останалата част от стъблата се стелят под повърхността. Надводните листа се затварят през нощта.
Червеностебления мириофилум е бързорастящо растение, което обогатява водата с кислород и извлича голямо количество хранителни вещества.
Подходящ е за отглеждане в аквариуми, особено такива, които са открити отгоре, за да може да се наблюдават надводните листа. Най-добре изглежда при силна светлина. Понася и ниски нива на осветеност но се издължава и не е така пищен. Към параметрите на водата не е претенциозен, вкоренява се лесно като образува и вторични корени по цялата дължина на подводните стъбла. Осигурява укрития и среда за размножаване за аквариумните обитатели, а стелещите се по повърхността стъбла частично засенчват долните пластове вода, което е добре дошло за някои видове рибки.

ВНИМАНИЕ: Мириофилум акватикум е инвазивен вид, забранен в Европа. Въпреки че растенията, които предлагам не са чистия вид акватикум, отглеждането му на места където може да се прехвърли в естествени водоеми, както и изхвърлянето на растения или части от тях в естествени водоеми е ЗАБРАНЕНО! Моля бъдете отговорни към околната среда.

Още снимки на моите растения можете да видите в галерията.

 

Купи резници Myriophyllum brasiliense

Продукт (опаковка):5 бр. резници (кат. № 1638)
Размер:15-20 см.
Особености:стъбла с повече надводна част, без корени или със свободно плаващи корени
Произход:собствено производство, вегетативно
Цена:5.00 лв.
Количество: бр.
 

Червеностеблен мириофилум - кратки факти:

Студоустойчивост: устойчиви само в Южна България и по Черноморието, -17.8℃ до -12.3℃ (зона 7 по USDA)
Достига размер: до 0.5 м.
Вечнозелено: да
Светлина: ярко слънце,полусянка
Влага: блатно
Добро за: аквариумно растение
Категория: водни растения, многогодишни, резници