Разсадник Телопеа - начало

разсадник Телопеа

Екзотични растения, семена и препарати

Cortaderia selloana
Семейство: Poaceae
Латинско наименование:

Cortaderia selloana 'White Plume'


Популярно наименование: Бяла пампаска трева, кортадерия селоана 'Бяло перо'

Добави в любими Направи запитванеЗапиши се

Кортадерия селоана, наричана още Пампаска трева е висока трева произхождаща от южните части на Южна Америка. Впечатляващите и величествени цветоноси привличат погледа неизменно. Предлаганите семена и растения с от една от най-едрите разновидности достъпни в момента и са подходящи за средно големи и големи градини. Кортадерията формира големи плътни туфи от жилави плоски и тесни листа. Съцветията са с копринено сребрист цвят и могат да се използват за украса и сушени. Стеблото на самия цветонос е здраво, светло зелено и достига от 1.80 до 3.60 м. височина а съцветията са огромни. Тази декоративна трева цъфти от началото до края на лятото в зависимост от конкретния микро климат, цъфтежът е продължителен. Оставени да узреят на растенето съцветията добиват златист оттенък със застудяването на времето.
През първия сезон от засяването на семената е добре Кортадерията да бъде предпазена от силни студове, освен ако не сте засадили семената рано на пролет, в който случай младите треви ще са достатъчно големи, за да презимуват успешно и навън.
Изисква минимални грижи. Обича много слънце и добре дренирана почва с постоянна влажност. Не режете листната маса през есента, а през пролетта, така старите листа служат като естествена защита срещу студа. Издържа без проблем до -20℃, дори в комбинация със силен вятър стига почвата да не е подгизнала. Бъдете много внимателни при допира с листата на Кортадерията и носете ръкавици, защото порязванията са доста болезнени.
Кортадерията започва да цъфти две - три години след засяването на семената и е дълготрайно, многогодишно растение.

Бяла пампаска трева Бяла пампаска трева Бяла пампаска трева Бяла пампаска трева Бяла пампаска трева Бяла пампаска трева Бяла пампаска трева
 

Купи растения Cortaderia selloana 'White Plume'

Продукт (опаковка):растения (кат. № 512)
Размер:в 0.5 л. саксия, около 30 см. височина
Особености:по няколко растения в саксия, млади растения
Произход:собствено производство, генеративно
Цена:5.00 лв., 4.00 лв. (-20%, до изчерпване на количествата)
Не е наличнонаправи запитване или се запиши в списъка с чакащи
 

Бяла пампаска трева - кратки факти:

Студоустойчивост: студоустойчиви, -23.3℃ до -17.8℃ (зона 6 по USDA)
Достига размер: 3 м.
Вечнозелено: не
Светлина: ярко слънце
Влага: умерена
Период на цъфтеж: лято
Категория: вкоренени растения, декоративни треви, многогодишни